Friese Koers eist uitstel IJshal Leeuwarden

Leeuwarden- De Statenfractie Friese Koers eist uitstel van het besluit over de nieuwbouw van IJshal Leeuwarden omdat het nu politiek en financieel onverantwoord is. Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “ De KNSB beslist pas in mei over het exclusief recht voor internationale schaatswedstrijden en het is dus onzeker of Thialf dit recht krijgt. Het zou zeer onverstandig […]

leeuwardenijshal Leeuwarden- De Statenfractie Friese Koers eist uitstel van het besluit over de nieuwbouw van IJshal Leeuwarden omdat het nu politiek en financieel onverantwoord is.

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra: “ De KNSB beslist pas in mei over het exclusief recht voor internationale schaatswedstrijden en het is dus onzeker of Thialf dit recht krijgt.

Het zou zeer onverstandig zijn om nu al een beslissing te nemen over de nieuwbouw van IJshal Leeuwarden. Men loopt het risico dat de provincie Fryslân in 2015 zit met twee compleet nieuwe IJshallen heeft zonder dat er internationale wedstrijden in Thialf kunnen worden verreden.

Jelle Hiemstra ”Er is nu in Fryslân eenmaal geen markt voor twee gloednieuwe IJshallen voor de breedte schaatssport, allebei zullen dan grote exploitatietekorten vertonen”

Daarnaast is het een politieke blunder van Gedeputeerde Konst dat hij niet heeft onderzocht wat de financiële gevolgen zullen zijn voor de exploitatiecijfers van Thialf indien de nieuwbouw van de IJshal in Leeuwarden doorgaat. Er zullen immers recreatieve schaatser verhuizen van Thialf naar de nieuwe IJshal Leeuwarden.

De conclusie zou zomaar kunnen worden dat de 10 miljoen provinciale investering in IJshal Leeuwarden de 50 miljoen provinciale investering in Thialf financieel onrendabel maakt.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel