Buitenbrand bedreigt aangrenzende schuur in Kollum

Kollum- Zaterdag net na de klok van 12:00 uur heeft de brandweer van Kollum een flinke buitenbrand moeten blussen aan de van Heemstraweg net buiten Kollum. Het oude gras op een persceel weiland en een boomwal had door nog onbekende oorzaak vlam gevat. Door dat de wind, richting een schuur van de buren waaide, was […]

buitenbrandkollum Kollum- Zaterdag net na de klok van 12:00 uur heeft de brandweer van Kollum een flinke buitenbrand moeten blussen aan de van Heemstraweg net buiten Kollum.

Het oude gras op een persceel weiland en een boomwal had door nog onbekende oorzaak vlam gevat.

Door dat de wind, richting een schuur van de buren waaide, was het risico aanwezig dat de schuur ten prooi zou vallen aan de vlammen. De brandweer was snel ter plaatse en kon overslag voorkomen. Met behulp van water en vuurzwepen was de brand snel onder controle.

(foto’s: Jan Beets)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel