Verbetering waterhuishouding op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog- Wetterskip Fryslân start woensdag 24 april met de verbetering van de waterhuishouding voor landbouw en natuur op Schiermonnikoog. De werkzaamheden beginnen in de Banckspolder met de aanleg van natuurvriendelijke oevers en stuwen. Daarna investeert Wetterskip Fryslân in de verbetering van de zwemwaterkwaliteit van de Berkenplas en in maatregelen om verdroging van de natuur aan […]

schiermonnikoog Schiermonnikoog- Wetterskip Fryslân start woensdag 24 april met de verbetering van de waterhuishouding voor landbouw en natuur op Schiermonnikoog.

De werkzaamheden beginnen in de Banckspolder met de aanleg van natuurvriendelijke oevers en stuwen. Daarna investeert Wetterskip Fryslân in de verbetering van de zwemwaterkwaliteit van de Berkenplas en in maatregelen om verdroging van de natuur aan de oostzijde van de Badweg tegen te gaan. Eind 2015 zijn de werkzaamheden gereed. De totale kosten van het project bedragen ruim anderhalf miljoen euro.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel