PvdA lanceert ‘Wat wil jij met Europa?’

Leeuwarden- De Partij van de Arbeid heeft vandaag de website www.watwiljijmeteuropa.nl gelanceerd. Daarin kan iedereen, leden èn niet-leden, zijn mening geven over een ander en beter Europa. Deelnemers kunnen ook de ideeën van anderen rangschikken. De beste voorstellen maken kans om opgenomen te worden in het programma voor de Europese verkiezingen in 2014. Dat heeft […]

diederiksamsom Leeuwarden- De Partij van de Arbeid heeft vandaag de website www.watwiljijmeteuropa.nl gelanceerd.

Daarin kan iedereen, leden èn niet-leden, zijn mening geven over een ander en beter Europa. Deelnemers kunnen ook de ideeën van anderen rangschikken. De beste voorstellen maken kans om opgenomen te worden in het programma voor de Europese verkiezingen in 2014.

Dat heeft partijleider Diederik Samsom vandaag bekend gemaakt. “Europese samenwerking vind ik cruciaal voor ons land en het continent. De afgelopen jaren is er veel gesproken over Europa. Deze verkiezingen gaan over hoe het Europa van de toekomst eruit zou moeten zien. Samen kunnen we bepalen wat we nationaal willen blijven doen en wat we beter via Europese samenwerking kunnen regelen.”

Samsom wordt zelf voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma gaat schrijven: “Ik vind dat de PvdA zelfbewust mag uitstralen dat je alleen door Europese samenwerking financiële markten kunt beteugelen, een duurzaam energie- en klimaatbeleid kunt ontwikkelen en veiligheid en vrede kunt garanderen. Op die manier bouwen we aan een sterker en socialer Europa voor onze kinderen.”

De site www.watwiljijmeteuropa.nl is vanaf vandaag online. Tot en met 28 mei kunnen mensen online ideeën aanleveren. Vanaf 29 mei tot en met 2 juni kunnen mensen vervolgens stemmen op de beste ideeën. De ideeën met de meeste stemmen staan centraal op het Europafestival op 8 juni.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel