Bloemenmarkt opnieuw succes in Leeuwarden

LEEUWARDEN – De jaarlijkse bloemenmarkt die elk jaar op hemelvaartsdag word gehouden in Leeuwarden is weer terug in het centrum van de stad. Voorheen was de bloemenmarkt ook in het stadscentrum, maar de afgelopen jaren was de Tesselschadestraat en Lange marktstraat de trekpleister van de bloemen en plantenliefhebbers. Ook was er een kleine jaarmarkt en […]

Vastleggen in volledig scherm 9-5-2013 180130 LEEUWARDEN – De jaarlijkse bloemenmarkt die elk jaar op hemelvaartsdag word gehouden in Leeuwarden is weer terug in het centrum van de stad.

Voorheen was de bloemenmarkt ook in het stadscentrum, maar de afgelopen jaren was de Tesselschadestraat en Lange marktstraat de trekpleister van de bloemen en plantenliefhebbers. Ook was er een kleine jaarmarkt en waren een aantal winkels geopend. De bloemenmarkt was verdeeld over verschillende straten rondom het Wilhelminaplein en natuurlijk het plein zelf. Volgens enkele marktkooplui was het oude plek toch beter, maar is het niet mogelijk om terug te keren in verband met de doorgaande route die volgens de hulpdiensten vrij moet blijven.

Op het Oldehoofsterkerkhof wordt op het einde van de middag een feest georganiseerd, dit feest zal tot in de avond doorgaan.

Foto’s Robert Jan Boonstra

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel