Leerlingen in Oosterbierum kregen les van Jacques Monasch

Oosterbierum- De leerlingen van basisschool ‘De Flambou’ in Oosterbierum hadden een hele week les gehad over ‘De Miljoenennota’ en het koffertje op Prinsjesdag. Als afsluiting kwam Jacques Monasch, Kamerlid voor de PvdA langs om te vertellen over zijn werk en de vele vragen van de leerlingen te beantwoorden. De lessen worden gegeven in het kader […]

jacquesmonaschoosterbierum Oosterbierum- De leerlingen van basisschool ‘De Flambou’ in Oosterbierum hadden een hele week les gehad over ‘De Miljoenennota’ en het koffertje op Prinsjesdag.

Als afsluiting kwam Jacques Monasch, Kamerlid voor de PvdA langs om te vertellen over zijn werk en de vele vragen van de leerlingen te beantwoorden. De lessen worden gegeven in het kader van ‘De Derde Kamer’, een speciaal lespakket waarmee scholieren van de basisschool meer leren over het parlement en de begroting. De kinderen moesten zelf debatteren over stellingen en keuzes maken waar zij het geld aan zouden uitgeven.

‘Wat was dit leuk’, aldus Jacques Monasch. ‘Prachtige reacties en hele goede vragen. Ze vroegen me het hemd van het lijf. Betaalt de Koning wel belasting? Waarom praten jullie zoveel over bezuinigingen en niet over meevallers? Hoe word je Kamerlid? Hoeveel uur werkt u in de week? Hoe lang blijft u dit doen? En zo ging het maar door’.

oosterbierum Wat het bezoek een speciaal tintje gaf was dat de beroemde staatsman en bankier Jelle Zijlstra in Oosterbierum naar de basisschool was gegaan. ‘Dat wisten veel kinderen niet, dus ik verwacht van een van hen dat ze in zijn voetsporen zullen treden.

De kinderen vonden het heel bijzonder dat een oud-leerling uit Oosterbierum zelf ooit het koffertje had aangeboden in de Tweede Kamer’.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel