Henk Deinum: ”Niet bezuinigen op budgetten voor wijken en dorpen”

Leeuwarden- Als het aan Henk Deinum en de PvdA ligt, wordt er niet bezuinigd op de gelden voor wijken en dorpen, zo zei hij van de week tijdens het wijken- en dorpendebat in Wergea. In café de Bidler werden elf lijstrekkers aan de hand van stellingen aan de tand gevoeld over de toekomst van het […]

pvdacampagneFriesland Leeuwarden- Als het aan Henk Deinum en de PvdA ligt, wordt er niet bezuinigd op de gelden voor wijken en dorpen, zo zei hij van de week tijdens het wijken- en dorpendebat in Wergea.

In café de Bidler werden elf lijstrekkers aan de hand van stellingen aan de tand gevoeld over de toekomst van het wijken- en dorpenbeleid in de nieuwe gemeente Leeuwarden.

Henk Deinum was, zoals we hem gewend zijn, onomwonden. Geen bezuinigingen op budgetten voor wijken en dorpen. En de dorpen die van Boarnsterhim overgaan naar Leeuwarden hebben dezelfde rechten als Leeuwarden dorpen, als het aan de PvdA ligt.

Concreet krijgen zij na 1 januari dus een eigen budget voor activiteiten en investeringen. Met deze specifieke gelden is de afgelopen jaren in Lekkum geïnvesteerd in aanpassingen aan de rondweg en wordt in Hempens-Tearns de nieuwe dorpsvaart heropend. Dergelijke kansen krijgen de dorpen die nu tot de gemeente Boarnsterhim behoren straks ook.

In de stad is een wijkcentrum van belang. Een dergelijk centrum kan een ontmoetingsplek zijn voor bewoners en bruisplek van activiteiten. Niet alle wijken hebben echter goed functionerende centra. Ook zijn er in sommige wijken verschillende ontmoetingscentra. Dat kost veel geld.

De komende periode wil Henk Deinum samen met bewoners kijken naar de positie van wijkcentra, met als doel activiteiten en ontmoeting zo laagdrempelig mogelijk te houden en tegelijk minder te investeren in stenen: wat de PvdA betreft gaan we kijken of activiteiten ook ondergebracht kunnen worden in bestaande gebouwen in de wijk, zoals scholen of een kerk. Hierdoor blijft er meer geld over voor activiteiten. En dat is uiteindelijk waar het om gaat.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel