Feest in Aldeboarn na gouden medaille Jorrit Bergsma

Aldeboarn- Na het uitmuntende succes van schaatser Jorrit Bergsma uit Aldeboarn is het vanavond in het dorp feest. Jorrit Bergsma behaalde dinsdagmiddag op sensationele wijze een gouden medaille. Hij bleef in zijn tijdrit boven Sven Kramer. Kramer kwam uiteindelijk ruim vier seconden tekort. Bergsma klokte een nieuw olympisch record (12.44,45). Kramer kwam niet verder dan […]

imageAldeboarn- Na het uitmuntende succes van schaatser Jorrit Bergsma uit Aldeboarn is het vanavond in het dorp feest.

Jorrit Bergsma behaalde dinsdagmiddag op sensationele wijze een gouden medaille. Hij bleef in zijn tijdrit boven Sven Kramer. Kramer kwam uiteindelijk ruim vier seconden tekort. Bergsma klokte een nieuw olympisch record (12.44,45). Kramer kwam niet verder dan 12.49,02.

imageHet bestuur van de ijsclub en plaatselijk belang kwamen bijeen om de winst te vieren. Er werd onder andere een beerenburg op gedronken. Gezamenlijk word er nog gekeken of er mogelijk een huldiging kan plaatsvinden bij thuiskomst van Jorrit Bergsma.

(Foto’s: Gerrit van Marrum)

[ssba]
Laatste reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel