Mannen aangehouden voor mensenhandel

Leeuwarden – Op vrijdag 15 augustus zijn twee mannen van 21 en 25 jaar aangehouden op verdenking van mensenhandel. Daarnaast werden nog twee vrouwen van 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van valse reisdocumenten. Alle vier verdachten hebben de Roemeense nationaliteit. Het mensenhandelteam van de politie kreeg informatie dat […]

politie Leeuwarden – Op vrijdag 15 augustus zijn twee mannen van 21 en 25 jaar aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Daarnaast werden nog twee vrouwen van 16 en 17 jaar aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van valse reisdocumenten. Alle vier verdachten hebben de Roemeense nationaliteit.

Het mensenhandelteam van de politie kreeg informatie dat vrouwen gedwongen in de prostitutie werkten en stelde daarom een onderzoek in. Naar aanleiding daarvan werden vier verdachten in de binnenstad van Leeuwarden aangehouden. De vrouwen toonden valse reisdocumenten en vertelden dat zij meerderjarig waren. Uit de echte documenten bleek later dat de vrouwen minderjarig waren. Een 23-jarige vrouw, die ook in het gezelschap van het viertal was, bleek wel de juiste reisdocumenten in haar bezit te hebben. Tijdens het verhoor werd duidelijk dat de vrouwen werden gedwongen om zich te prostitueren. Alle vrouwen zijn inmiddels opgevangen als slachtoffer van mensenhandel.

De mannelijke verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Inmiddels heeft de rechter-commissaris de inbewaringstelling bevolen van beide verdachten.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel