Wetterskip Fryslan begonnen met renovatie “rwzi”

Joure- Wetterskip Fryslân is onlangs begonnen met de renovatie van de rioolwaterzuiverings-installatie (rwzi) in Joure. Na de vernieuwing, waarmee een investering van 1,7 miljoen is gemoeid, voldoet de zuivering aan de huidige vergunningseisen voor geur, geluid, waterkwaliteit en veiligheid. Ook kan er de komende dertig jaar op een doelmatige en duurzame wijze afvalwater worden gezuiverd. […]

imageJoure- Wetterskip Fryslân is onlangs begonnen met de renovatie van de rioolwaterzuiverings-installatie (rwzi) in Joure.

Na de vernieuwing, waarmee een investering van 1,7 miljoen is gemoeid, voldoet de zuivering aan de huidige vergunningseisen voor geur, geluid, waterkwaliteit en veiligheid. Ook kan er de komende dertig jaar op een doelmatige en duurzame wijze afvalwater worden gezuiverd. Tijdens de werkzaamheden blijft de rwzi in bedrijf.

Rwzi Joure zuivert het afvalwater voor Joure, Haskerhorne, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Langweer en Idskenhuizen.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *