Politie controleert samen met Belastingdienst op A6

Joure- Op 14 oktober 2014 tussen 09:00 uur en 18:00 uur heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de A6. – Het verkeer komende vanuit Lemmer gaande naar Joure werd nabij afslag Oosterzee middels ANPR gescand. De zogenaamde hits werden door motorrijders van de weg gehaald en afgeleverd op de […]

Joure- Op 14 oktober 2014 tussen 09:00 uur en 18:00 uur heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst een verkeerscontrole gehouden op de A6. politiemotoragent

Het verkeer komende vanuit Lemmer gaande naar Joure werd nabij afslag Oosterzee middels ANPR gescand. De zogenaamde hits werden door motorrijders van de weg gehaald en afgeleverd op de controleplaats welke was opgesteld op recreatiegebied de Ulesprong onder Sint Nicolaasga.

In totaal waren er 54 hits waarvan 5 hits voor de politie. Hierbij waren twee bestuurders niet de tenaamgestelde van het voertuig en zij konden hun weg vervolgen. Twee bestuurders moesten voor in totaal 1386 euro aan boetes betalen en aan 1 bestuurder kon de uitspraak van een zitting uitgereikt worden. Verder schreef de politie 3 bekeuringen uit voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, 1 bekeuring voor het niet voeren van extra spiegels bij een brede aanhangwagen, 2 bekeuringen voor het voeren van een foutief kenteken op de aanhangwagen, 1 bekeuring voor het tonen van een verlopen rijbewijs, 1 bekeuring voor het ontbreken van een uitlaat en 1 bekeuring voor een niet leesbaar kenteken.

De overige hits waren voor de Belastingdienst. Bij 24 hiervan werd er beslag gelegd op de auto. 4 voertuigen werden direct afgevoerd. Verder betaalden 11 personen voor in totaal 37494 euro aan openstaande belastingschulden.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel