Start werkzaamheden vaarverbinding de Geau – Wâldfeart Sneek

Sneek- Over een week beginnen de Waard bv. en Beens Groep met de aanleg van de vaarverbinding tussen de Geau en de Wâldfeart in Sneek. Aanstaande woensdag beginnen we al met de voorbereidende werkzaamheden. Over twee weken starten we daadwerkelijk met de aanleg van de vaarverbinding. Eerst wordt het gedeelte aan de oostkant en het […]

waldfeartSneek- Over een week beginnen de Waard bv. en Beens Groep met de aanleg van de vaarverbinding tussen de Geau en de Wâldfeart in Sneek. Aanstaande woensdag beginnen we al met de voorbereidende werkzaamheden. Over twee weken starten we daadwerkelijk met de aanleg van de vaarverbinding. Eerst wordt het gedeelte aan de oostkant en het westen van de Lemmerweg aangelegd. In januari starten we met de werkzaamheden rond de Potterzijlflat.

Voorbereidende werkzaamheden

Deze week worden de voorbereidende werkzaamheden gedaan. Waar straks de vaarverbinding komt maken we het gebied vrij van groen, zoals bomen en onkruid. Deze week kappen we daarom een aantal bomen. Deze bomen staan op de plek waar straks de vaarverbinding komt. Als de vaarverbinding volgend jaar klaar is planten we hier nieuwe bomen en struiken.

De planning per onderdeel

De aanleg van de vaarverbinding bestaat uit drie onderdelen. Dit heeft te maken met het type werkzaamheden, de locatie en de planning:

Gedeelte tussen de Wâldfeart en Lemmerweg, inclusief de nieuwe van schouwenburgstraat. Start in week 44 en is in juni 2015 klaar.
De vaarweg tussen Geau en grofweg Kaatsland. Start in week 44 en is klaar rond maart 2015. Aanpassing fietstunneltje Lemmerweg, aanleg beweegbare fietsbrug Lemmerweg, aanleg laatste stukje vaarweg tussen Lemmerweg Oost en Lemmerweg West. Start januari 2015 en is in juli 2015 klaar.

Op de hoogte blijven?

Via twitter (SWFryslan) blijft u gemakkelijk op de hoogte van de werkzaamheden.

Waterstad Sneek

Met de aanleg van deze nieuwe vaarverbinding is Sneek ook vanaf de A7 beter herkenbaar als watersportstad. Andere onderdelen van het project zijn al klaar, zoals enkele bruggen en een klein stukje water vlakbij de Pripperstraat. Nu gaan we de vaarverbinding zelf aanleggen. Het werk wordt mede gefinancierd door het Europees fonds voor regionale ontwikkeling.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel