Hardnekkige schoorsteenbrand onder controle

Drachten- Aan de Uitgang te Drachten heeft dinsdagavond een korte hardnekkige schoorsteenbrand gewoed. Rond 18.45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de schoorsteenbrand. De brand bleek halverwege in het stookkanaal te woeden. De brand ging gepaard met enkele vuur vonken en lichte rookontwikkeling. De brandweer heeft vervolgens een inspectie gedaan vanuit de autoladder, waarna men […]

schoorsteenbrandDrachten Drachten- Aan de Uitgang te Drachten heeft dinsdagavond een korte hardnekkige schoorsteenbrand gewoed.

schoorsteenbrandDrachten2 Rond 18.45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de schoorsteenbrand. De brand bleek halverwege in het stookkanaal te woeden. De brand ging gepaard met enkele vuur vonken en lichte rookontwikkeling.

De brandweer heeft vervolgens een inspectie gedaan vanuit de autoladder, waarna men de schoorsteen heeft geveegd met een ramoneur. De bewoner gaf aan dat het rookkanaal jaarlijks geveegd word, de oorzaak ligt vermoedelijk bij de hout keuze.

(Foto’s: Marc Stijger)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel