Tweede Kamer volgt PvdA in windbesluit Fryslân

Den Haag- Rekening houden met de wensen van Fryslân. Dit verzoek, mede ingediend door Friese Kamerleden Lutz Jacobi en Jacques Monasch, werd dinsdag door een meerderheid in de Kamer aangenomen. Daarmee zegt het in navolging van de Friese Staten dat het goed is nog eens te kijken of het opstellen van windmolens langs of op […]

windmolen Den Haag- Rekening houden met de wensen van Fryslân. Dit verzoek, mede ingediend door Friese Kamerleden Lutz Jacobi en Jacques Monasch, werd dinsdag door een meerderheid in de Kamer aangenomen.

Daarmee zegt het in navolging van de Friese Staten dat het goed is nog eens te kijken of het opstellen van windmolens langs of op de Afsluitdijk mogelijk is.

In een eerste reactie zegt Remco van Maurik, fractievoorzitter van de Statenfractie, blij te zijn dat de Kamer het besluit van Fryslân ondersteunt. “In december hebben we als Fryslân besloten dat we 316 MW aan windmolens in het IJsselmeer willen”, legt Van Maurik uit.

“Hierbij heeft de PvdA benadrukt dat men, vanwege het draagvlak vanuit de bevolking, onderzoek willen naar de mogelijkheid van een lijnopstelling bij de Afsluitdijk.” Nu de Kamer zegt de wensen van Fryslân te respecteren is het volgens Tjerk Voigt aan minister Kamp om “goed te kijken of het kan”.

De woordvoerder windenergie van de Statenfractie stelt dat er door de PvdA “in ieder geval een duidelijk signaal is afgegeven wat Fryslân wil”. “Onze Kamerleden hebben goed werk verricht door het door ons verbeterde windvoorstel over te nemen.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel