Veel ongelukken door gladheid op Friese wegen

Drachten – Op de wegen in de provincie was het zaterdagochtend spiegelglad door motregen die op een bevroren wegdek terecht kwam. Vanaf 6.30 stroomden tientallen meldingen binnen bij de politie dat auto’s van de weg waren geraakt. Op de A7 tussen Drachten en Groningen was een auto gekanteld en waren diverse voertuigen in de berm […]

ongevalMarum Drachten – Op de wegen in de provincie was het zaterdagochtend spiegelglad door motregen die op een bevroren wegdek terecht kwam.

IMG_7092Vanaf 6.30 stroomden tientallen meldingen binnen bij de politie dat auto’s van de weg waren geraakt. Op de A7 tussen Drachten en Groningen was een auto gekanteld en waren diverse voertuigen in de berm terecht gekomen, hierbij zijn twee mensen die uit hun voertuig waren gestapt aangereden en ernstig gewond geraakt. (Foto: Sammie Lobo)

IMG-20150207-WA0003Ook op de A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen zijn tientallen auto’s van de weg geraakt, maar ook op de A7 tussen Bolsward en Sneek. Bij de afslag Bolsward was een vrachtwagencombinatie dwars over de weg komen te staan, dit leverde een lange file op.

autoA6ongeval Het KNMI had al snel code geel opgeschaald naar code oranje (gevaarlijk weer) en ook is er een NL-alert uitgegeven om mensen te waarschuwen die de weg op moesten dit uit te stellen tot een later tijdstip in verband met de gevaarlijke omstandigheden. Filefoto’s: Stefan Postema

IMG_7083IMG_7075IMG_7073

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel