Er is toekomst voor sport in Ooststellingwerf

Oosterwolde- Het college presenteert haar visie op de toekomst van de sport in Ooststellingwerf. De visie volgt op een rapport van onderzoeksbureau Drijver en Partners dat eind vorig jaar is afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat er over het algemeen voldoende capaciteit is aan sportaccommodaties. Maar in de toekomst zal door vergrijzing op een aantal […]

sportinstuifsneek Oosterwolde- Het college presenteert haar visie op de toekomst van de sport in Ooststellingwerf. De visie volgt op een rapport van onderzoeksbureau Drijver en Partners dat eind vorig jaar is afgerond.

Uit het onderzoek blijkt dat er over het algemeen voldoende capaciteit is aan sportaccommodaties. Maar in de toekomst zal door vergrijzing op een aantal terreinen overcapaciteit zijn. Middelen die daardoor vrij kunnen vallen, zullen opnieuw in de sport (accommodaties) worden geïnvesteerd. “Met de bestaande beschikbare middelen willen we als college ook in de toekomst de accommodaties op het juiste niveau houden”, aldus wethouder Sierd de Boer.

Ook verenigingen moeten inspelen op de veranderende sportbehoefte van het verenigingslid. Zo kan een vereniging levendig en toekomstbestendig blijven. Sportverenigingen zijn mede een belangrijke basis voor de leefbaarheid in onze gemeente. Immers jong en oud kunnen er terecht. Ook vanuit de volksgezondheid gezien kan een vereniging een belangrijke rol hebben.

Door als verenigingen samen op de veranderingen in te spelen en in de toekomst voorzieningen te delen, gaan we een goede toekomst van sportief Ooststellingwerf tegemoet.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel