Negen rijbewijzen ingevorderd tijdens paasmaandag

Heerenveen – De politie heeft tijdens het paasweekend maar liefst negen rijbewijzen ingevorderd van te snelle automobilisten op het knooppunt bij Heerenveen. Op dit zogenaamde klaverblad geldt tussen zes uur ’s ochtends en negentien uur ’s avonds een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Alle negen bestuurders reden sneller dan 150 kilometer per uur. […]

PolitieStockHeerenveen – De politie heeft tijdens het paasweekend maar liefst negen rijbewijzen ingevorderd van te snelle automobilisten op het knooppunt bij Heerenveen.

Op dit zogenaamde klaverblad geldt tussen zes uur ’s ochtends en negentien uur ’s avonds een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Alle negen bestuurders reden sneller dan 150 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 174 kilometer per uur.

Maximum snelheid van 100 kilometer per uur

Motoragenten hielden tijdens het afgelopen paasweekend met enige regelmaat snelheidscontroles met de lasergun op en rondom het knooppunt Heerenveen. Het viel hen op dat de snelheden van veel automobilisten tussen de 130 en 150 kilometer per uur lag. Een aantal automobilisten zat daar zelfs nog boven.

Op het knooppunt is echter een maximum snelheid van 100 kilometer per uur toegestaan. Deze snelheidsmaatregel heeft te maken met onder andere in- en uitvoegend verkeer op de zeer korte rijstroken. Hoge snelheden brengen op het knooppunt dan ook gevaarlijke risico’s met zich mee, zeker als het druk is zoals tijdens het paasweekend.

Niet op verkeersborden gelet

Alle negen automobilisten kregen een stopteken. Vervolgens werd van hen het rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Een deel van de negen bestuurders gaf aan dat ze niet op de verkeersborden met daarop de maximum snelheid hadden gelet. De komende tijd volgen meer van deze controles.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *