Brand op derde etage van flat in Drachten

Drachten- Op de Schuttersveld in Drachten ontstond maandagavond een binnenbrand in een bovenste woning van een flat. De bewoners hadden zoals wel vaker een brandende kaars aanstaan. Ditmaal ging het echter fout waarna een rolgordijn vlam begon te vatten. Toegesnelde buurtbewoners trachtte de brand onder controle te krijgen met emmers water, waarbij de bewoner via […]

Schermafbeelding 2015-09-08 om 10.55.03Drachten- Op de Schuttersveld in Drachten ontstond maandagavond een binnenbrand in een bovenste woning van een flat.

De bewoners hadden zoals wel vaker een brandende kaars aanstaan. Ditmaal ging het echter fout waarna een rolgordijn vlam begon te vatten. Toegesnelde buurtbewoners trachtte de brand onder controle te krijgen met emmers water, waarbij de bewoner via 112 de brandweer inschakelde.

Meerdere huisdieren konden in veiligheid gebracht worden, daarnaast werden alle bewoners uit de flat geëvacueerd. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen van buitenaf waarneembaar. De brandweerlieden gingen de flat vervolgens binnen om de laatste kat te vinden en de brand te doven.

Een ambulance kwam ter plaatse en heeft z’n tien betrokkene ter plaatse nagekeken. Een tweetal bewoners werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de brand werden twee andere bewoners aangehouden, aldus buurtbewoners ivm een mogelijke hennepkwekerij.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel