Grote brand in de binnenstad van Dokkum

Dokkum- In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een grote brand gewoed in de binnenstad van Dokkum. In de woning boven Dinercafé De Zaak aan de Boterstraat was door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken. De vlammen sloegen razend snel om zich heen. De brandweer werd omstreeks 01.10 uur gealarmeerd en bij het ter plaatse […]

brand_DokkumDokkum- In de nacht van donderdag op vrijdag heeft een grote brand gewoed in de binnenstad van Dokkum.

In de woning boven Dinercafé De Zaak aan de Boterstraat was door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken. De vlammen sloegen razend snel om zich heen. De brandweer werd omstreeks 01.10 uur gealarmeerd en bij het ter plaatse komen sloegen de vlammen reeds uit het dak.

De brandweer rukte met groot materiaal uit. Er werden meerdere tankautospuiten en twee hoogwerkers ingezet. De inzet was er op gericht om overslag naar de naast staande kledingzaken te voorkomen. In het café en bovenwoning was tijdens het uitbreken van de brand niemand aanwezig. Er raakte dan ook niemand gewond.

Het blussen werd bemoeilijkt doordat de bebouwing tegen elkaar aan staat. Zo kon alleen aan de voor- en achterzijde worden geblust. Met behulp van de hoogwerker kon van bovenaf voldoende water worden gegeven. De bovenwoning is finaal uitgebrand, het café liep enorme water, rook en brandschade op. De naast staande panden konen worden behouden, het zij wel met rook en waterschade.

De eigenaar van het café vertelde dat hij de zaak om 21.00 uur had gesloten en toen was er nog niks aan de hand. De politie heeft van de brand een plaats delict gemaakt, en zal uitgebreid onderzoek doen naar de toedracht.

(Foto’s: Nofactueel.nl)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel