Afonso Alves stopt met voetbalcarriere

Heerenveen- Er komt geen terugkeer van Afonso Alves bij sc Heerenveen. Via Instagram heeft hij de fans laten weten dat hij gaat stoppen met de carrière. Hij bedankt de fans en het bestuur voor de goede behandeling. Al snel maakte Alves in het seizoen 2006/2007 als goaltjesdief veel indruk op de Nederlandse velden. Na een […]

afonsoalvesHeerenveen- Er komt geen terugkeer van Afonso Alves bij sc Heerenveen.

Via Instagram heeft hij de fans laten weten dat hij gaat stoppen met de carrière. Hij bedankt de fans en het bestuur voor de goede behandeling.

Al snel maakte Alves in het seizoen 2006/2007 als goaltjesdief veel indruk op de Nederlandse velden. Na een half seizoen, wist Alves al na 21 wedstrijden het clubrecord van de voormalige Heerenveen-spelers Jon Dahl Tomasson en Anthony Lurling te breken door tegen PSV zijn 19e seizoenstreffer te maken. In de laatste wedstrijd van het seizoen scoorde hij 4 maal tegen Feyenoord, en eindigde het seizoenstotaal met 34 doelpunten. Hiermee staat Alves op een gedeelde zesde plaats van de doelpuntenmakers in de eredivisie aller tijden.

Tijdens de tweede competitiewedstrijd van sc Heerenveen wist Alves zeven doelpunten te scoren in de wedstrijd tegen Heracles Almelo (9-0 winst voor Heerenveen). In de eerste helft maakte hij binnen achttien minuten een hattrick. Hij werd op het sportgala onderscheiden met de Nederlandse Gouden Schoen, maar liet verstek gaan.

Toen de transfermarkt in januari 2008 geopend werd, kwam AZ Alkmaar, die de spits voor €18.000.000 wilde overnemen van sc Heerenveen met een eerder getekend contract (uit de vorige transferperiode). Deze was echter niet meer geldig. Alves had intussen ook een contract getekend bij de Engelse club Middlesbrough FC. AZ diende vervolgens een arbitragezaak in bij de KNVB. Op 23 januari verloor AZ deze arbitragezaak.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel