Jan Vlap einde van het seizoen weg bij Harkemase Boys

Harkema- Jan Vlap stopt aan het eind van dit seizoen als trainer van Harkemase Boys. Vlap is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de hoofdklasser. Het contract tussen de trainer en Harkemase Boys loopt aan het einde van het seizoen af. In goed overleg is besloten dat het na twee jaar voor beide partijen […]

JanVlapHarkema- Jan Vlap stopt aan het eind van dit seizoen als trainer van Harkemase Boys.

Vlap is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij de hoofdklasser. Het contract tussen de trainer en Harkemase Boys loopt aan het einde van het seizoen af. In goed overleg is besloten dat het na twee jaar voor beide partijen tijd is voor een nieuwe stap.

Hoogtepunten

In 2014 trad de oefenmeester aan bij de Boys. Absolute hoogtepunten waren het gevecht om de titel tot de laatste speeldag van vorig seizoen en uiteraard de bekerwinst. Vlap: “Zeker twee prachtige hoogtepunten om mee te mogen maken. Ik kan goed samenwerken met de selectie en de begeleiding. Ook is er een goede wisselwerking met de technische commissie en het bestuur en een goed contact met de sponsors en supporters. Ik hoop dat we de huidige lijn door kunnen trekken, want ik wil nog wel eens zo’n zinderend slot van een seizoen meemaken!”

Tropenjaren

Voor Jan Vlap is zijn persoonlijke gevoel altijd heel belangrijk in zijn keuzes. Dat was de aanleiding om het gesprek met de club aan te gaan. “Harkemase Boys is een grote club en als je hier werkt ligt alles onder een vergrootglas. Het zijn prachtige maar ook echte tropenjaren die je hier meemaakt”, aldus Vlap.

“Zowel de club als ik zelf houden van duidelijkheid en deze hebben we in goed overleg naar elkaar uitgesproken.” Voorzitter Appie van der Veen vult aan: “Zoals Jan aangeeft: ook wij houden van duidelijkheid. Het is goed dat dat er nu is en voor ons is het goed dat we in een vroeg stadium al kunnen werken aan de plannen voor volgend seizoen.”

Opvolging

“De samenwerking met Jan is, tot de dag van vandaag, goed en plezierig en we hebben er het volste vertrouwen erin dat we dit tot het einde van het seizoen doorzetten”, zo zegt bestuurslid technische zaken en lid van de technische commissie, Piet Zijlstra.

“De technische commissie gaat nu een profielschets samenstellen en op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die qua persoon goed past binnen onze vereniging en een sportieve bijdrage levert aan het uitvoeren van ons beleidsplan.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel