Carbidschieten op de zandvlakte van Appelscha

Appelscha- In heel Appelscha was het oudejaarsmiddag weer te horen, de luide knallen van de carbidbussen op de Zandvlakte. Heel wat mensen gingen even een kijkje nemen bij het carbidschieten wat door de jaren heen traditie geworden is op deze dag. De zandvlakte stond vol met mensen die met de vingers in de oren stonden […]

IMG_0180_(800_x_600)Appelscha- In heel Appelscha was het oudejaarsmiddag weer te horen, de luide knallen van de carbidbussen op de Zandvlakte.

IMG_0187_(800_x_600)Heel wat mensen gingen even een kijkje nemen bij het carbidschieten wat door de jaren heen traditie geworden is op deze dag.

IMG_0120_(800_x_600)De zandvlakte stond vol met mensen die met de vingers in de oren stonden te kijken naar al dat geweld. Naast de carbidbussen waren ook een aantal carbidkanonnen die heel veel lawaai produceerden.

Bekijk een reportage hieronder

Genieten van oudjaarsdag

We genieten allemaal van de laatste uurtjes dit jaar. Carbidschieten, oliebollen, vuurwerk en oudejaarsvuurtjes. Het kon er was er allemaal. Bekijk onze reportage vandaag in Wons, Bakhuizen, Abbega en Poppenwier. Alvast een fijne jaarwisseling! (Ken je toevallig mensen in de video? Tag ze in een reactie)

Geplaatst door Friesland Actueel op donderdag 31 december 2015

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel