Harkemase Boys ondanks winst nog geen kampioen

Harkema- Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld ruim gewonnen, maar dat was nog niet genoeg voor de titel in de Hoofdklasse C. Concurrent Staphorst won namelijk ook, zij het moeizaam. De Harkiten zegevierden thuis met 5-1 tegen csv Apeldoorn, Staphorst versloeg Genemuiden met 2-3. Harkemase Boys kwam al vroeg op voorsprong via topscorer Robert […]

imageHarkema- Harkemase Boys heeft zaterdag op eigen veld ruim gewonnen, maar dat was nog niet genoeg voor de titel in de Hoofdklasse C.

Concurrent Staphorst won namelijk ook, zij het moeizaam. De Harkiten zegevierden thuis met 5-1 tegen csv Apeldoorn, Staphorst versloeg Genemuiden met 2-3.

Harkemase Boys kwam al vroeg op voorsprong via topscorer Robert Stelpstra. Joram Smits, die in de basis begon, omspeelde Rob Diderik met gemak en bediende Stelpstra perfect. De topschutter kopte van dichtbij de openingstreffer binnen. In die beginfase van de wedstrijd heerste Harkemase Boys, maar grote kansen bleven na de vroege 1-0 uit. Smits probeerde het nog een keer, maar hij raakte de bal totaal verkeerd. Stelpstra kon even later een voorzet van Smits net niet opnieuw tot doelpunt promoveren.

imageDaarna zakte het niveau en kwam er meer evenwicht in de wedstrijd. Fatsoenlijke mogelijkheden voor de bezoekers bleven echter lange tijd uit. Jasper Verstraten probeerde het een keer met een schot vanaf een meter of twintig, maar de zwakke poging hobbelde slechts richting Jansema. Tegen het einde van de eerste helft trok Harkemase Boys weer ten aanval. Smits werd op snelheid gelanceerd door Simon IJzerman. Zijn voorzet leek meer op een schot, waar doelman Patrick Jansen nog moeite mee had. Hij verwerkte de bal tot corner. De kortgenomen hoekschop kwam via-via bij Oebele Schokker. Zijn voorzet werd door Klaas Schotanus klaargelegd voor Smits, die de marge vergrootte: 2-0. In de laatste minuut van de eerste helft waren de bezoekers voor het eerst in de buurt van een treffer: een schot van Frank Boers werd door Schotanus van richting veranderd en kwam vervolgens tegen de knie van doelman Jansema.

 

Na rust was de eerste kans voor Arton Musliu (in de handen van Jansen), maar daarna was het csv Apeldoorn dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Musliu werd met geweld van de bal gezet door Melvin Bresser, maar het spel mocht door van arbiter Mesbah. Via Sander Krijns kwam Richard van Schooten in balbezit en de veelscorende spits van de bezoekers schoot buiten het bereik van Jansema raak. Daarna had Harkemase Boys het even lastig, overigens zonder dat csv Apeldoorn echt in de buurt kwam van de gelijkmaker. Dan was linksback Rob Diderik met een afstandsschot nog het dichtst bij, maar zijn poging raakte een bezoeker die een meter of zes naast het doel stond.

Vervolgens mocht csv Apeldoorn van geluk spreken dat Jasper Verstraten niet direct rood kreeg, nadat hij Rolf Dijk onderweg naar de goal had gevloerd. Pech voor Harkemase Boys, dat even later de scheidsrechter wel mee had.

Oebele Schokker zette voor en Stelpstra gaf Verstraten een zetje in de rug. Dat werd niet gezien en dus kon Stelpstra vrij de 3-1 binnenschieten, wat hij overigens knap deed. Daarna ging het snel. Schokker snelde langs Diderik, dribbelde over de achterlijn en zette voor, waarna Bresser de bal in eigen doel werkte.

Twee minuten later bekroonde Heine Uuldriks zijn invalbeurt met een treffer. Na een mooie pass van Smits kon Uuldriks vrij op Jansen af. Met een fraai lobje bepaalde de spits de eindstand op 5-1.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel