Zorgelijke stijging aantal doden door verkeersongevallen onder ouderen

Leeuwarden- In het afgelopen jaar zijn er fors meer ouderen gewond geraakt bij verkeersongevallen in Fryslân. Dit bleek uit recent bekend gemaakte ongevallencijfers over 2015. In 2015 waren 23 van de 33 dodelijke slachtoffers (70%) ouder dan 50 jaar. In 2014 was dit nog 41% en in 2010 bijvoorbeeld nog 37%. Gezamenlijke vragen CDA en […]

ongeval_DrachtstercompagnieLeeuwarden- In het afgelopen jaar zijn er fors meer ouderen gewond geraakt bij verkeersongevallen in Fryslân.

Dit bleek uit recent bekend gemaakte ongevallencijfers over 2015. In 2015 waren 23 van de 33 dodelijke slachtoffers (70%) ouder dan 50 jaar. In 2014 was dit nog 41% en in 2010 bijvoorbeeld nog 37%.

Gezamenlijke vragen CDA en 50PLUS
Gezamenlijk stellen CDA Fryslân en 50PLUS vragen aan Gedeputeerde Staten (GS) om meer duidelijkheid te krijgen. CDA-Statenlid Wendy Zuidema-Haans: “Het totaal aantal dodelijke slachtoffers is helaas gestegen naar het peil van voor 2010.

Na jaren van investeren in verkeersveilige wegen en gedragsbeïnvloeding, is te hopen dat dit een tijdelijke dip in de cijfers is. Achter elk cijfer zitten persoonlijke drama’s, die we natuurlijk zo veel mogelijk proberen te voorkomen.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel