Syrische vluchteling wint Triathlon Heerenveen

Heerenveen- De Syrische vluchteling Mohamed Maso uit Castricum is zaterdag eerste geworden in de klasse Olympic Distance Overall tijdens de 29e editie van de Clafis Ingenieus Triathlon in Heerenveen. Mohamed, die nog maar 10 maanden in Nederland is, werd op de laatste meters aangemoedigd in het engels door het publiek. Dit geeft toch wel een […]

triathlon_HeerenveenHeerenveen- De Syrische vluchteling Mohamed Maso uit Castricum is zaterdag eerste geworden in de klasse Olympic Distance Overall tijdens de 29e editie van de Clafis Ingenieus Triathlon in Heerenveen.

Mohamed, die nog maar 10 maanden in Nederland is, werd op de laatste meters aangemoedigd in het engels door het publiek. Dit geeft toch wel een extra tintje aan een bijzondere dag, aldus Arjen van de Krieke.

triathlon_heerenveen1De triatlon van Heerenveen bestond uit zwemmen, fietsen en hardlopen. Onder ideale weersomstandigheden begonnen zo’n 220 deelnemers aan de start. De start werd gedaan door wethouder Jelle Zoetendal.

(Foto’s: Frank Vink)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel