Woede over plannen voor gasboringen Schiermonnikoog

Schiermonnikoog- Bewoners op Schiermonnikoog reageren woedend op het besluit van Henk Kamp van Economische Zaken om twee proefboringen te gaan houden ten noorden van Schiermonnikoog. Ze vrezen voor aantasting van de horizon en voor mogelijke gevolgen voor het toerisme. Boswachter Erik Jansen van Natuurmonumenten in het Waddengebied is geschokt: “Eerst zoutwinning onder Griend, dan dreigende […]

Schiermonnikoog_strandSchiermonnikoog- Bewoners op Schiermonnikoog reageren woedend op het besluit van Henk Kamp van Economische Zaken om twee proefboringen te gaan houden ten noorden van Schiermonnikoog.

Ze vrezen voor aantasting van de horizon en voor mogelijke gevolgen voor het toerisme.

Boswachter Erik Jansen van Natuurmonumenten in het Waddengebied is geschokt: “Eerst zoutwinning onder Griend, dan dreigende gaswinning bij Terschelling en nu dit weer. Houdt het dan nooit op?”

Het verbaast Natuurmonumenten enorm dat dit besluit nu genomen wordt. Helemaal omdat er door minister Kamp wordt gewerkt aan een nieuwe mijnbouwwet en minister Schultz bezig is met een visie voor de Nederlandse kust (naar aanleiding van de actie Bescherm de Kust)

Jansen: “Dit heeft enorme effecten op natuur en landschap.

En bovendien willen mensen dit helemaal niet, er is geen draagvlak voor deze proefboringen. Dat moeten we niet willen op deze manier.”

In de winter van 2017 op 2018 wil Engie Energie de eerste proefboring doen op een afstand van 5,4 kilometer van Schiermonnikoog.

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel