Zwemmers treffen vreemde bollen aan in Appelscha

Appelscha- Zwemmers in het Canadameer keken de afgelopen tijd raar op toen ze grote bollen voorbij zagen drijven. Na enige navraag bleken de bollen kolonies zoetwatermosdiertjes te zijn. Het zijn diertjes die maar enkele millimeters groot zijn maar als er duizenden samenklonteren kunnen ze heel groot worden. Gevaarlijk zijn de bollen niet, ze filteren met […]

Appelscha_bollenAppelscha- Zwemmers in het Canadameer keken de afgelopen tijd raar op toen ze grote bollen voorbij zagen drijven.

Na enige navraag bleken de bollen kolonies zoetwatermosdiertjes te zijn.

Het zijn diertjes die maar enkele millimeters groot zijn maar als er duizenden samenklonteren kunnen ze heel groot worden. Gevaarlijk zijn de bollen niet, ze filteren met hun kleine tentakeltjes algjes uit het water en zijn verder niet schadelijk.

Appelscha_bollen2

(Foto: Klaas de Groot)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel