Goud voor Tristan Bangma op Paralympische Spelen

Tandemwielrenners Tristan Bangma uit Donkerbroek en Teun Mulder hebben op de Paralympische Spelen van Rio de gouden medaille veroverd op de 1 kilometer tijdrit op de baan. Het andere Nederlandse koppel Stephen de Vries en Patrick Bos kwam net tekort voor brons en werd vierde.

Bangma en Mulder legden de vier rondjes op de Velodrome van Rio af in een persoonlijk record van 59.822 en met een gemiddelde snelheid van 60.178 km per uur. Ze bleven daarmee de Britse wereldrecordhouders Fachie en Mitchell 0.419 voor. Het brons was voor de Duitsers Kruse en Nimkes in 1.01.787, een kleine twee honderdste van een seconde sneller dan De Vries/Bos.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel