Het is weer druk op de sportscholen…

Leeuwarden– De zomervakantie is voorbij en het is een jaarlijks terugkerende trend dat mensen actief gaan sporten om de zomerkilo’s kwijt te raken. Ook fit20 merkt dit aan het stijgend aantal inschrijvingen.

De populariteit van High-Intensity Interval Training, kortweg HIIT, neemt razendsnel toe. Een HIIT-training bestaat uit een aantal korte, intensieve intervaloefeningen, afgewisseld met rust. Personal training fit20 is daar een bijzondere variant op.

Bij fit20 aan de Westersingel 52 in Leeuwarden fitness je één keer per week intensief onder begeleiding van een personal trainer, 20 minuten, in je gewone kleren en douchen is niet nodig. Michael Zom is eigenaar van fit20 Leeuwarden. “Onderzoek wijst uit dat fitnesstraining kort, intensief, veilig en niet vaker dan één keer per week hoeft plaats te vinden. Het doel is om in zo’n kort mogelijk tijd de exact benodigde inspanning te leveren met als resultaat sterkere spieren, een betere conditie, een strakker lijf en een gezonder lichaam.”

Snelle maatschappij

In de huidige ‘snelle’ maatschappij waarin men weinig tijd heeft past een optimale fitnesstraining in een korte periode uitstekend. De fitnessstudio van fit20 bevindt zich midden in het zakelijk centrum van Leeuwarden, tussen het kantoor van de Belastingdienst en de torens van Achmea. “Ons ledenbestand is erg divers: jonge werkende mannen en vrouwen, maar ook senioren, diabetici en fanatieke sporters.”

PC-winnaar Nijman

Karel Nijman (36), oud-topkaatser en winnaar van de PC Franeker in 2003, is enthousiast lid van fit20. Nijman heeft zijn hele leven op hoog niveau gesport en is nog steeds actief in de kaatswereld: “Ik had altijd rugproblemen en werd regelmatig gekraakt. Ik tennis, voetbal en speel af en toe nog een kaatswedstijd. Sinds ik bij fit20 sport heb ik helemaal geen last meer van mijn rug en ben ik fitter dan ooit. Ik heb hele sterke armen en benen en nooit meer spierpijn na het sporten. Als ik dit eerder had geweten, had ik meer uit mijn sport kunnen halen en geloof ik dat ik nog beter had kunnen zijn.”

3-karel-nijman-in-training-bij-fit20

Over fit20

fit20 is een Nederlands bedrijf, een franchiseorganisatie. De eerste fit20 studio opende in 2009 in Zwolle. Inmiddels zijn er bijna 100 studio’s in Nederland en een aantal in België.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel