Ook in Friesland ongeloof na presidentsverkiezing Trump

De verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten heeft in de wereld tot sterk verdeelde reacties geleid. Ook in Friesland wordt opgetogen tot ronduit negatief gereageerd.

Hieronder een aantal reacties :

Stadsdichter Henk van der Veer:

Na de earste dreun fan USA-ferkiëzings ferwerkt te hewwe hew ik posityf nieuws: de opinypeilers saten der helemaal naast!! Hoop in NL ok!

Gerald Sibon:

Hoopte dat de PS4 was aan blijven staan en dat ik ff op refresh kon drukken. #bizar #usa #Trump #fail

Thea Koster:

Zo’n nacht dat je elk uur wel even wakker bent en snel kijkt hoe de ‘kiesmannen’ ervoor staan…#Trump #Clinton Wat een nacht!

Gert Jan Segers:

Het is zoals het is. Trumps grootste opgave zal zijn om de mede door hemzelf gecreëerde bittere tegenstellingen weer te overbruggen.

Donald John Trump (New York, 14 juni 1946) is een Amerikaans vastgoedmagnaat, ondernemer, schrijver, televisiepersoonlijkheid en politicus. Op 8 november 2016 werd hij verkozen als 45e president van de Verenigde Staten en versloeg Hillary Clinton. Hij behoort tot de Republikeinse Partij.

Het eerste stadium van zijn campagne bracht hem veel populariteit, tot verontrusting van de leiders van de Republikeinse Partij. Vanaf eind juli 2015 stond hij bovenaan in de peilingen voor de Republikeinse nominatie en sinds juli 2016 was hij de presidentskandidaat voor de Republikeinse Partij.

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel