De Fontein van Fortuna voor Sneek

Sneek- Zaterdagmorgen werd in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek het ontwerp ‘De Fontein van Fortuna’ gepresenteerd.

Dat gebeurde in aanwezigheid van een groot aantal belangstellende en de pers. De Duitse kunstenaar Stephan Balkenhol gaf een korte toelichting op het ontwerp. Hij vertelde dat hij zich had laten inspireren door de man met de Hoorn des Overvloeds. Het verwijst naar een beeld van Fortuna, de Godin van het Geluk die de beschermvrouwe is van steden, families en volkeren.

Balkenhof heeft niet voor een vrouw maar voor een man gekozen, die op een gouden bol staat. Het water stroomt uit de kelk. De locatie waar het beeld geplaatst wordt is aan het Hoogend en komt 4 meter boven het waterniveau te staan.. Het materiaal bestaat uit brons met gekleurde watervaste coating. De Fontein van Fortuna is een van de 11 fonteinen in het kader van Kulturele Haadstêd2018 en moet derhalve in dat jaar voltooid zijn.

Op 27 januari neemt de raad van SWF overigens de definitieve beslissing of de fontein in Sneek geplaatst wordt.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *