Gemengde gevoelens bij plannen herinrichting Bolsward (VIDEO)

Bolsward- Maandagavond werd een speciale bijeenkomst georganiseerd voor inwoners over de plannen voor herinrichting van Bolsward.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Súdwest-Fryslân in samenwerking met Platform Bolsward. De informatiebijeenkomst werd druk bezocht. Zo’n 150 mensen luisterden naar de plannen over de herinrichting van het Marktplein, het Stadhuis, de Appelmarkt en de visie op de begraafplaats aan de Schoolstraat en de inrichting van de paden.

Bij een aantal bezoekers werden de plannen met gemende gevoelens ontvangen. De 73 jarige Floris Bottema reageert met verbazing over de plannen. Hij vindt het bijzonder jammer dat de inwoners weinig worden betrokken bij de plannen. De plannen voor plaatsen van 11 fonteinen in Friesland had voor hem niet gehoeven. “Er zijn wel betere investeringen te doen, met ons gemeenschapsgeld”.

“Ik heb nog nooit meegemaakt dat een plan met een groot applaus ontvangen werd, zegt Maarten Offinga. Het is altijd goed dat mensen kritisch zijn. Iedereen moet zich vertrouwd voelen met de upgrading van Bolsward. “We moeten met z’n allen trots zijn en blijven op deze mooie stad”. 

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *