Heb jij alles wat er in je koelkast zit wel echt nodig? (VIDEO)

Leeuwarden- Om aandacht te vragen voor voedselverspilling heeft een groep jongeren in Leeuwarden de afgelopen weken meer dan honderd koelkasten van mensen thuis op de foto gezet. Hierna gaan ze het gesprek met consumenten aan over manieren om minder voedsel te verspillen.

Wij Nederlanders zijn de grootste voedselverspillers binnen de Europese Unie. Dit is een zeer kwalijke zaak, omdat voedselverspilling een grote milieuvervuiler is. De jongeren kaarten dit probleem aan door de op bron van dit probleem te focussen; de grote, volle koelkasten. Ze gaan bij mensen langs om de inhoud van hun koelkast te fotograferen en hiermee bewust te maken van hun inkoop en weggooigedrag. Hiermee stimuleren ze mensen hun gedrag aan te passen. 

Van de foto’s hebben ze een spandoek gemaakt. De komende week gaan ze hiermee de straat op in Leeuwarden om met consumenten in gesprek te gaan over voedselverspilling.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *