Drie rijbewijzen in beslag genomen bij controle Drachten

Drachten- De politie heeft zaterdag op de A7 controles gehouden in het kader van het project A7-attent. De focus lag op het klaverblad Drachten en het 100 km/u gedeelte bij Hoogkerk.

In totaal is er 45x proces-verbaal opgemaakt tav 30+ snelheidsoverschrijdingen. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd ivm een snelheidsoverschrijding van 50 km/u of meer. Een 38 jarige automobilist uit Drachten spande de kroon. Hij werd op de A7 thv Drachten geklokt met gemiddeld 202 km/u. waar max. 130 km/u toegestaan. De gegevens van de andere 2 invorderingen zijn niet bekend bij de redactie.

Verder is er 5x proces-verbaal opgemaakt tav het vasthouden van een mobiele telefoon, 1x tav te donkere ruiten en 1x voor het rijden met een “licht” motorrijbewijs op een zware motor. Ook werd een bestuurder (gegevens bij redactie onbekend) voor een Educatieve Maatregel Gedrag aangemeld ivm het plegen van meerdere overtredingen in 1 rit.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *