Tjalling van den Berg opent voetbalschool in Bolsward

Bolsward- In Bolsward is donderdagavond de nieuwe voetbalschool Kick 4 u geopend.

Op het hoofdveld werd een wedstrijd georganiseerd tussen SC Bolsward en SC Heerenveen -019. ECO-Coach Tjalling van der Berg deed de openingshandeling. De initiatiefnemers van de voetbalschool zijn Bolswarders Marcel de Vries en Werner Draaisma. Zij willen het voetbalniveau in de toekomst gaan vergroten.

“Tijdens de trainingen willen we ons gaan richten op techniek, mentaliteit, snelheid en coordinatie”, zegt een trotse Marcel. Sinds vandaag kunnen kinderen zich aanmelden voor de trainingen. De eerste training zal op 15 september plaatsvinden. Het is niet de eerste voetbalschool in Friesland. Er werden eerder al scholen geopend in Sneek, Leeuwarden en Drachten. Als de voetbalschool in Bolsward een succes gaat worden, wil Marcel het concept uitbreiden naar meerdere verenigingen. Hij denkt hierbij aan de lokale kaatsvereniging, bootcamp van Zuiden en de volleybal vereniging.

Het doel van de voetbalschool is om meerdere verenigingen te combineren. Thomas van Zuiden en Sanne Vellinga van Bootcamp van Zuiden kijken uit naar de samenwerking. Zij willen straks de Bootcamp oefeningen tijdens een voetbaltraining gaan uitoefenen. Dit kan een push up zijn, maar ook met gewichten. Op deze manier proberen we de enthousiasme voor de sport nog meer te vergroten. Ook willen ze dat ouders langs de kant gemotiveerd worden om ook in beweging te komen.  

(Foto’s: Rudy Bouma/FrieslandActueel.nl)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *