Sherida Spitse: “Wij willen zondag Europees kampioen worden”

Enschede- Zomercarnaval in Enschede. Het publiek op de banken, de OranjeLeeuwinnen in extase.

Ze bleven maar dansen en springen na afloop van de halve finale tegen Engeland (3-0). Zondag keert de ploeg met o.a. Sherida Spitse uit Sneek en Loes Geurts uit Bolsward terug in hetzelfde stadion om de EK-finale te spelen.

“Dit is echt onbeschrijflijk”, zegt een trotse Sherida Spitse na afloop van Nederland – Engeland.  “Dit had echt helemaal niemand verwacht maar ik ben zo trots.”

‘Tot zondag’, viel er op een spandoek te lezen. De maker ervan had een vooruitziende blik. Want zondag speelt Nederland om de Europese titel. De allereerste keer dat het Nederlands vrouwenelftal in de finale van een groot titeltoernooi staat. En dat ook nog in eigen land. Met Denemarken als opponent, waar in de poulefase in Rotterdam nog met 1-0 van werd gewonnen. Met enig fortuin, dat wel.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel