De Putkapel maakt overuren tijdens de Sneekweek (VIDEO)

Sneek- De sfeermakers van De Putkapel, een 15-koppig dweilorkest uit het Friese Sneek, spelen op iedere gelegenheid de zaal plat.

Of het nu gaat om een feesttent, bruiloft of straatfestival, het maakt hen absoluut niet uit. Met veel energie, humor en interactie met het publiek zorgen zij ervoor dat ieder evenement een topevenement wordt. Ook tijdens de Sneekweek zorgt het dweilorkest voor de nodige sfeer. Ze zijn regelmatig sfeerbepalend op het Starteiland. Ook woensdag tijdens Hardzeildag zijn ze aanwezig.

Sinds de oprichting in 1993 op de Putpleats (Fries voor ‘Putboerderij’, vandaar de naam) hebben zij de typische Putsound ontwikkeld. Een mengsel van bigband en feestband met een flinke improvisatiesaus eroverheen. Net als hun ooms en vaders van de befaamde Blauhúster Dakkapel, speelt De Putkapel alles uit het hoofd en staat de setlist niet van tevoren vast. Zo kunnen ze fantastisch inspelen op dat wat het feest nodig heeft.

(Foto’s: Jan Douwe Gorter)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *