Rock Kerkdienst U2two sluit Sneekweek af

Sneek- Oude tijden herleefden zondagmiddag in Sneek. Zoals de Prediker al verkondigt: Er is niets nieuws onder de zon.

Was het jaren terug dat het Leger des Heils op Leeuwenburg het evangelie verkondigde tijdens de Sneekweek, als opwarmer voor het Slotconcert in de Looxmagracht was er vanmiddag een sprankelend optreden van U2two.

Samen met de coverband ging ds. Jan Andries de Boer voor tijdens een openluchtdienst met als thema ‘Liefde’. En die was er vanmiddag. Onder prachtige weersomstandigheden genoten de duizenden op de wal van de speciale rockdienst.

De organisatie, in handen van o.a. de gezamenlijke kerken in Sneek doe er goed aan om een dergelijke dienst volgend jaar te herhalen.


Rockdominee Jan Andries de Boer beschikt over een charisma om U tegen te zeggen. Net zo als zijn Sneker collega’s in de Heer, pastoor Peter van der Weide en ds. Wouter Bandstra, die aan het begin ook een klein aandeel in de dienst hadden door het openingswoord en het openingsgebed uit te spreken. De zanger van de U2 begaf zich op een gegeven moment zelfs in een bootje over het water, tussen de mensen. Heel heel lang geleden was er ook al eens zo’n iemand die dat deed terwijl Hij het evangelie verkondigde…

(Bijdrage van Henk van der Veer) 

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *