SC Heerenveen blijft steken op gelijkspel bij FC Groningen

Groningen- SC Heerenveen heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-3 gelijkgespeeld in de derby van het noorden tegen FC Groningen.

In Groningen kwam SC Heerenveen op voorsprong. Noor Morten Thorsby kopte de 0-1 binnen op aangeven van nieuwkomer Dumfries. Ook bij het tweede doelpunt van SC Heerenveen was Dumfries betrokken. Hij gaf de bal strak voor en Ghoochannejhad liet dit buitenkansje niet liggen. FC Groningen deed er alles aan om terug te komen. Ze kregen dan ook kansen via Veldwijk en Mahi, maar dit leverde geen doelpunten op. In de tweede helft had FC Groningen het overwicht. Er werd druk gezet op keeper Van der Steen, die Hahn in de eerste helft verving, vanwege een schouder uit de kom.

Nieuwkomer Veldwijk liep dwars door de defensie en schoot de bal in linker onderhoek. Na dit doelpunt konden de Friezen geen vuist meer maken en hadden ze het lastig in Groningen. Met kunst en vliegwerk hield van der Steen de bal uit de goal. Bacuna en Mahi wisten het net niet te vinden. Marten Ødegaard schoot de bal in de 75e minuut op keeper Padt, in de rebound had Thorsby het duel kunnen beslissen, maar de paal voorkwam een doelpunt. In de 81e minuut werd Droste neergehaald door Woudenberg. FC Groningen kreeg een strafschop. Mahi schoot vervolgens de bal in de onderhoek. In een spannend duel bleef het in het Euroborg stadion 2-2. In een vermakelijk duel scoorde opnieuw Thorsby op aangeven van invaller Rojas de 2-3. Nog geen minuut later lag de bal aan de andere kant alweer op de stip. Veldwijk werd in het strafschop gebied vastgehouden. Mahi scoorde zijn tweede doelpunt voor FC Groningen. Het bleef in de Euroborg 3-3.

Volgende week neemt SC Heerenveen het thuis op tegen Heracles Almelo. Zij wonnen zaterdag verrassend van Ajax met 2-1.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *