Robbentocht MS Zeehond Ameland een ware trekpleister voor toeristen (VIDEO)

Ameland- Op een prachtige zomerse dag in Nederland is het heerlijk vertoeven op het Friese Waddeneiland Ameland.

Wie van rust houdt in een prachtige natuurlijke omgeving is op Ameland aan het juiste adres. Na een rustige overtocht met Wagenborg vanuit Holwerd ben je na zo’n 45 minuten varen bij de pier op Ameland, vlakbij het dorpje Nes. De veerboot naar het vaste land is niet de enige boot die vanaf daar vertrekt.

Met de MS Zeehond is het mogelijk om op Robbentocht te gaan om mooie schelpen te vinden en de prachtige zeehonden te spotten. Mario en Adinda, geholpen door hun dochter Alysha en Ryanne, heetten Friesland Actueel van harte welkom op de MS Zeehond.

Mario fungeert behalve als kapitein als een ware gids, zowel in het Nederlands als Duits. Na een kwartier varen wordt de eerste plaats van bestemming bereikt. Bij laag water kan de MS Zeehond aanmeren bij een schitterende schelpenbank waar verschillende soorten schelpen kunnen worden gevonden, waaronder de Japanse oester. Daarna wordt verder koers gezet langs Ameland om uiteindelijk bij Robben eiland uit te komen. Daar liggen tientallen zeehonden. Deze zeehonden leven in dit gebied en worden hier dus ook geboren.

Tot genoegen van de meegereisde toeristen blijken de zeehonden ideale fotomodellen en kan men de prachtige beesten uitgebreid fotograferen. Op de terugweg heet kapitein Mario iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in zijn stuurhut. Behalve dat hij de microfoon bedient en daarmee de gasten van informatie voorziet, leest hij de radar af om de juiste te koers te blijven varen. Na ruim twee en een half uur varen wordt de pier bij Nes weer bereikt en stapt iedereen zeer voldaan van boord.

Vier de Zomer op Ameland met de Robbentochten van MS Zeehond. Het familiebedrijf met Mario en Adinda en hun beide dochters Alysha en Ryanne nemen je mee om de zeehonden van dichtbij te spotten. Dit mag je zeker niet missen tijdens je vakantie op het mooie waddeneiland Ameland.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *