Geluidskunsttentoonstelling in Rijs

Rijs- Van 15 augustus tot 15 oktober 2018 vindt in het Rijsterbos onder de naam LÛD een bijzondere geluidskunsttentoonstelling plaats als deel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Organisator de Stichting Kunstkring Gaasterland wil met deze tentoonstelling en beeld geven van de grote diversiteit binnen de geluidskunst. Het Mondriaan Fonds heeft de aanvraag van de Stichting positief beoordeeld en een substantiële bijdrage van € 65.000,- toegezegd voor de realisatie van dit project.

Het Mondriaan Fonds zegt hierover: “De commissie waardeert dat Kunstkring Gaasterland in het kader van Leeuwarden-Friesland culturele hoofdstad van Europa een groepsexpositie met geluidskunstenaars organiseert in het Rijsterbos. Het komt niet vaak voor dat op deze schaal in de openbare ruimte een buitententoonstelling wordt georganiseerd met geluidskunst. De commissie is positief over de kwaliteit en keuze voor de deelnemende kunstenaars en verwacht dat een interessante expositie zal ontstaan, waar zowel nieuw werk als bestaand werk zal worden getoond. De commissie waardeert de diverse samenwerkingsverbanden en de lokale inbedding van het project. Daarnaast verwacht zij dat de expositie interessant is voor een breed publiek en voor specifieke doelgroepen zoals blinden en slechtzienden.”

Over LÛD

Het oude Rijsterbos in het Friese Gaasterland heeft een rijke historie en is voor zowel bezoekers als kunstenaars een inspirerende plek. Voor het sound art-project zijn beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland uitgenodigd met zowel bestaand werk als nieuw, speciaal voor de locatie gemaakte kunstwerken. LÛD zal in meerdere opzichten over de fysieke en mentale ruimte gaan.

Over de geschiedenis en werkelijkheid van het bos en de ruimte in je hoofd, de ruimte tussen je oren.
Naast de tentoonstelling komt er een afwisselend randprogramma met kortlopende projecten en workshops waar het publiek aan kan deelnemen. Vanaf 1 oktober gaat de website online met meer informatie over dit bijzondere project.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *