Brandweer druk met stormmeldingen

Drachten- De storm heeft donderdag op verschillende plaatsen voor overlast gezorgd.

De brandweer moest meerdere keren in actie komen voor stormmeldingen. Zo werd de brandweer van Drachten opgeroepen voor een omgewaaide boom op de Folgeralaan in Drachten. De boom versperde twee rijstroken. Brandweerlieden hebben de boom verwijderd. Het verkeer moest hierdoor omrijden. Ook werd melding gemaakt op de Laweiplein. De politie heeft gedurende het gevaar de volledig Lawei afgesloten. Er waren platen van daken

Op de Doniaweg in Burgwerd (Foto) werd de brandweer opgeroepen. Een boom was omgewaaid en versperde de weg. Brandweerlieden hebben de boom opgeruimd.

De KNRM werd donderdagochtend opgeroepen voor een zeiljacht in problemen op het IJsselmeer bij Kornwerderzand. Het zeiljacht had een defecte schroef en is met een sleepverbinding naar Makkum gebracht.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor. Het koelt af naar 8°C in het zuidoosten en 12°C in de kustgebieden. De west- tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Vrijdag overdag is de zon af en toe te zien, maar er trekken ook enkele buien over. Vooral in het noordoosten kan daarbij onweer voorkomen. Het wordt niet veel warmer dan 14°C. De west tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, eerst mogelijk hard.

(Bron: KNMI)

 
[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel