Vlaggen halfstok voor overlijden burgemeester Eberhard van der Laan

Leeuwarden- ‘We wisten dat het ging gebeuren, maar toch komt het overlijden van Eberhard van der Laan bij veel mensen hard binnen, zegt premier Mark Rutte in een reactie.

Eberhard was vóór alles Amsterdammer onder de Amsterdammers. Hij was ook een bestuurder die mensen opzocht en echt contact maakte door zijn directheid en openheid. Je wist altijd wat je aan hem had, en dat maakte hem geliefd bij iedereen. Amsterdam huilt om zijn lieve burgemeester en heel Nederland rouwt mee. Vandaag gaan de vlaggen halfstok. Eberhard van der Laan zal gemist worden. Ik heb zijn vrouw Femke en zijn kinderen heel veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd’, aldus de minister-president.

In verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam werden vandaag op meerdere plaatsen de vlag halfstok gehangen. Dit gebeurde op alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid, zo ook bij het gebouw van Provincie Fryslan.

Ook gedeputeerde Sander de Rouwe treurde om het verlies van Eberhard van der Laan. Hij zei het volgende op Facebook: Dit vond ik één van zijn grappigste uitspraken: “Het is een waardevolle traditie de burgemeester van Amsterdam uit te fluiten, maar ik had al een seizoenkaart voor Ajax toen de meesten van jullie nog naar Sesamstraat keken, in je pyjamaatje.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel