Feestweekend N31 Harlingen trekt veel bekijks (VIDEO)

Harlingen- Met de aanleg van een nieuwe N31 is het geduld van de Harlinger inwoners op de proef gesteld.

De afgelopen twee jaar is er gewerkt aan de nieuwe N31. De nieuwe weg is veiliger en zorgt voor een betere doorstroming van het verkeer in en om Harlingen. De nieuwe N31 wordt een autoweg met twee keer twee rijbanen en komt grotendeels verdiept te liggen.

In de huidige situatie zorgt de N31 voor een tweedeling van Harlingen. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg tussen het Van Harinxmakanaal en de Kimswerderweg verdwijnt die ‘visuele tweedeling’: je kijkt niet meer tegen de weg aan maar er overheen. Harlingen wordt weer één geheel. De weg kruist in de nieuwe situatie het Van Harinxmakanaal in de vorm van een aquaduct, wachttijden bij de Koningsbrug voor het autoverkeer zijn hiermee verleden tijd. De spoorlijn wordt ‘ongelijkvloers gekruist’, waarbij het spoor over de N31 heen loopt. De weg wordt naar verwachting eind 2017 in gebruik genomen.

Feestweekend

Om de inwoners te bedanken is er een feestweekend georganiseerd. Bezoekers kunnen allerlei activiteiten doen en konden de mensen op twee locaties de verdiepte ligging in. Afgelopen vrijdag trad de band Vangrail op. De band had de eer om samen met Wiebe van Dijk het Harlinger volkslied ten gehore te brengen. Het evenement werd door enkele honderden bezoekers gade geslagen. De locatie is het bouwterrein Aquaduct Noord aan de Kelvinstraat 5 in Harlingen. 

De activiteiten gaan zondag verder met o.a. een goededoelenbrunch met ambassadeur Frits Wester van stichting hulphond. Hij komt iets vertellen over de stichting en er is een lange eettafel met 450 plaatsen. In de middag om 14:00 uur kunnen bezoekers de N31 ervaren. Medewerkers van aannemer Ballast Nedam en de organisatie van de N31 zijn aanwezig om over het werk te vertellen.

(Foto’s: Postema Media)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *