Miljoenenschade na grote brand bij aardappelbedrijf Firdgum (VIDEO)

Firdgum- Bij daglicht is de zichtbare schade goed te zien na de zeer grote brand in Firdgum.

Een schuur en een aantal loodsen met ruim 2.000 ton aan pootaardappelen zijn uitgebrand. De schade loopt in de miljoenen. Volgens akkerbouwer Leo Vogels is het bedrijf goed verzekerd. De brandweer is zaterdag nog de gehele dag aan het nablussen. 

De brand zou in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn ontstaan in een tractor. Deze stond onder een afdak.  De brand verspreidde zich snel en was uitslaand. Al snel sloeg de brand over naar een schuur met een rieten kap. De brandweer kon moeilijk aan water komen. Daarom werd opgeschaald naar het sein “zeer grote brand”.

(Beelden: Andre Wijkstra)

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel