Onmachtig SC Cambuur verliest bij FC Emmen

Emmen- Hoewel tijdens de recente loting van de KNVB-beker een treffen tussen SC Cambuur en SC Heerenveen tot laat tot de mogelijkheden behoorde, zal ook dit seizoen een enigszins derby gevoel bij de Cambuur supporters alleen in de wedstrijden tegen FC Emmen opkomen.

Weliswaar een surrogaat derby, want bij Cambuur versus Emmen is immers niet bepaald sprake van rivaliteit in de ware zins des woords. Vooraf dan ook geen ludieke supportersacties en plaagstootjes of een tweestrijd waarover bij de koffieautomaat op de werkvloer weken van te voren of nadien over wordt gesproken. Nee, het Noorden kent maar één echte derby en hopelijk wordt deze in de nabije toekomst weer gauw een keer gespeeld.

SC Cambuur tegen FC Emmen is dan ook een derby bij gebrek aan beter. Maar wel een wedstrijd waarin de manschappen van Marinus Dijkhuizen hun uitstekende vorm in uitwedstrijden een passend vervolg konden geven. Immers, ging het in de thuiswedstrijden dit seizoen tot op heden moeizaam, buiten het Cambuur Stadion werden de laatste weken een paar prima resultaten behaald. Dit was vanavond op voorhand overigens geen gemakkelijke opgave, getuige de nog ongeslagen status van de Emmenaren.

De thuisploeg verloor in het prille seizoen namelijk nog geen enkele keer, maar behaalde aan de andere kant ook slechts één overwinning. Door het zestal remises sprokkelde de stugge ploeg van Dick Lukkien tot vanavond negen punten bij elkaar, evenals onze ploeg. Daar kwamen voor de thuisploeg vanavond drie punten bij, want FC Emmen klopte een inspiratieloos Cambuur en won na een ruststand van 1-0 uiteindelijk zeer verdiend met 2-0.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *