ONS Sneek wint derby bij Harkemase Boys

Harkemase Boys - ONS Sneek met Curty Gonzales

Harkema- ONS Sneek heeft de derby in en tegen Harkemase Boys gewonnen. De ploeg van trainer Chris de Wagt won in Harkema met 2-3.

Harkemase Boys ging goed uit de startblokken. De thuisploeg kreeg kansen via Yannick Kaluzi,  Bouius en Hooiveld. Op een slecht bespeelbaar veld kwam ONS Sneek op voorsprong. Curty Gonzales, die de laatste weken in vorm is, opende de score uit een counter. ONS Sneek was dicht bij de 0-2. Doelman Jansema keerde de inzet van Dommerholt en Prijor. Harkemase Boys kwam in de 29e minuut op gelijke hoogte. Een mooie aanval kwam terecht bij Johny de Vries, die de bal op Bouius gaf. Hij maakte hem af. 

In de tweede helft was het opnieuw ONS Sneek die op voorsprong kwam. Curty Gonzales kreeg veel ruimte in de zestien bij Harkemase Boys. Met een schot passeerde hij Jansema voor de tweede keer. Harkemase Boys kreeg in de 61 minuut een strafschop. Jesse Renken benutte dit buitenkansje. ONS Sneek werd sterker en sterker en kreeg ook meer kansen. Verdediger Klaas de Vries stoomde op. Hij kreeg veel ruimte en besloot maar eens te schieten. Zijn schuiver belandde in het doel. Zijn doelpunt bleek voor ONS Sneek goud waard. Doelman Barry Diteweg van ONS Sneek voorkwam in de laatste minuut de gelijkmaker. Hij blokkeerde een schot van Boezerooy. 

Het bleef bij 2-3. Harkemase Boys blijft op een 5e plek in de Derde Divisie. ONS Sneek stijgt 4 plekken en staat 14e. 

 

 

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel