SC Cambuur buigt achterstand om in overwinning tegen Telstar

Leeuwarden- In zes minuten tijd flikte SC Cambuur het vrijdagavond. Nadat Telstar op een 0-1 voorsprong kwam, draaide Cambuur dit door treffers van Narsingh en Kip in het laatste kwartier om naar een uiteindelijke 2-1 zege.

Het was een enerverend, zinderend duel, maar uiteindelijk trokken de mannen van Sipke Hulshoff en Jan Bruin aan het langste eind. De ontlading was groot toen de scheidsrechter Joey Kooij na vier zenuwslopende extra minuten eindelijk voor de laatste keer floot. De 2-1 overwinning op Telstar, de verrassende nummer vier van de ranglijst, was verdiend, maar het zij gezegd dat de Witte Leeuwen, met name spits Novakovich Cambuur in een zetel hielpen. Hij miste een paar dotten van kansen, zeker na het moment dat de gasten door Mohammed Hamdaoui op 0-1 waren gekomen. Cambuur leek na die goal, vlak na rust, even in een dipje te zitten. Sipke Hulshoff nam na die treffer alle risico en wilde maar één ding: winnen. Dus ging alles op de aanval Daniels erin voor Houtkoop, Narsingh voor Van Kippersluis en Kip voor Smeets. En….het lukte. Eindelijk werd een lage voorzet van Issa Kallon op waarde geschat. Furdjel Narsingh schoot hard en hoog de gelijkmaker binnen.

Toen in de 83e minuut Jordy van Deelen gevloerd werd in de zestien toonde Ricardo Kip zich koelbloedig: keihard ging de penalty in linker benedenhoek: 2-1. De ontlading was enorm. Slechts goed voor voorlopig de zestiende plaats, maar ook goed voor drie punten. Opgeteld bij de winst op Fortuna en het gelijke spel tegen FC Den Bosch kom je uit op zeven punten tegen drie tegenstanders uit de top-vijf. Cambuur heeft een betere ploeg dat de doorgewinterde critici doorgaans uitkramen. Pluspunt is ook dat keeper Erik Cummins Man of the Match werd. Hulshoff: “Hij heeft ons voor de rust in de wedstrijd gehouden.”

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel