Reuze waterglijbaan voor strand Heeg

Heeg- Het strand van Heeg krijgt een reuze waterglijbaan. Met de glijbaan wordt het watersportdorp nog aantrekkelijker.

Het toestel moet ervoor zorgen dat gezinnen met jonge kinderen voor Heeg kiezen, een bezoekje langer duurt en er uiteraard veel plezier beleefd wordt. Voor dit project ontvangt Ondernemersvereniging Heeg 2000 € 35.000,- uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns. Het project kost € 210.000,-.

De reuzeglijbaan in Heeg is één van de 21 projecten in Zuidwest Fryslân, die subsidie krijgt uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Alle projecten samen zorgen voor een investering van ruim € 1,4 miljoen in de leefbaarheid van de regio.

Ook thuiskok Klaas Culinair is razend enthousiast over de realisatie van de nieuw te bouwen glijbanen.
Hij ziet zich zelf hier al staan op mooie zomerse dagen met zijn big green egg barbecue om mensen culinair te verwennen.

Uitzicht

Het toestel is goed zichtbaar vanaf het water. Met de gunstige ligging van Heeg, aan het Heegermeer en de Fluessen, moet de glijbaan extra gasten opleveren. Bovenaan de trap van de glijbaan wil de ondernemersvereniging graag een plateau maken, waar men van het uitzicht kan genieten. Op het strand wordt drinken verkocht en er zijn strandstoelen en parasols te huur. Vrijwel alle ondernemers in het dorp steunen het project. Er is een goede samenwerking met Plaatselijk Belang Heeg. 

 

 

[ssba]
Laatste reacties
  1. Kok aan huis
    Beantwoorden -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel