Johannes Kramer en Anne Hettinga trappen 2018 Verhalen af in Arriva-trein

Leeuwarden- Vandaag vertelden gedeputeerde Johannes Kramer en Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, hún verhaal aan leerlingen van groep 1 en 2 van OBS de Pionier uit Leeuwarden.

Dit deden zij in een Arriva-trein in het kader van 2018 Verhalen, wat één van de openingsevenementen is van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.

De kinderen werden opgehaald met de speciaal voor Leeuwarden-Fryslân 2018 bestickerde promotiebus. Op het busstation in Leeuwarden verwelkomden gedeputeerde Johannes Kramer, directeur Stichting Leeuwarden-Fryslân 2018 Oeds Westerhof en Anne Hettinga, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland, de kinderen. Hier werd het hele gezelschap uiteraard op de foto gezet met de bus.

Bijzondere treinrit

Alle 25 kinderen namen vervolgens plaats in de trein waar Johannes Kramer en Anne Hettinga hun een verhaal vertelden. Kramer over Pake Piraat en de gemene, ouwe draak met kiespijn. Hettinga over het zeepaardje wat hij voor zijn moeder had willen kopen op Schiermonnikoog. Toen de trein in Sneek – geheel volgens dienstregeling – even stilstond, mochten alle kinderen even op de stoel van de machinist zitten. 

Extra bussen en treinen tijdens openingsweekend

Op zaterdag 27 januari, tijdens de opening van het unieke culturele jaar in Friesland, zet Arriva extra bussen en treinen in. Ook kunnen bezoekers voordelig reizen met een dagkaart. Alle informatie is te vinden op arriva.nl/lf2018. Om 22.51 uur rijdt er een extra trein van Leeuwarden naar Groningen, om 22.52 uur van Leeuwarden naar Sneek/Stavoren en om 22.50 uur vertrekt er een extra trein naar Harlingen Haven. Bezoekers van het openingsevenement kunnen voordelig reizen met een dagkaart á 10 euro.

Bij het WTC Expo is een grote P+R ingericht voor alle evenementen in 2018. De haltes Heliconweg en P+R LF2018/WTC liggen bij het WTC voor de deur en de bus brengt bezoekers naar het station in Leeuwarden. Vanaf het station ben je in een paar stappen middenin de sfeer van LF2018. Parkeren kost € 6,00 en daarmee kunnen bezoekers gratis gebruik maken van de pendelbus (halte P+R LF2018/WTC) en van de lijnen 70, 71 en 97 (halte Heliconweg). Een ticket hiervoor is te koop bij de automaat op het P+R-terrein. Dit ticket is het uitrijbewijs en tevens het vervoerbewijs in de bus.

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Friesland Actueel

Friesland Actueel